LVI-alan asennus- ja asiantuntijatöitä Pirkanmaalla
Astetta jämäkämpi kumppani

Lämmitysverkoston tasapainotus säästää energiakuluissa 

Lämmitysverkoston tasapainotus on tarpeellinen toimenpide jokaisessa rakennuksessa, jossa on lämmityspatterit, lattialämmitys, tai mikä tahansa muu nestekiertoinen lämmitysjärjestelmä. Tasapainotus täytyy tehdä aina uusiin lämmitysjärjestelmiin ennen käyttöönottoa, mutta myös vanhemmat lämmitysjärjestelmät täytyy tasapainottaa aina silloin tällöin. Tarkastusmittaus olisi hyvä tehdä noin viiden vuoden välein. 

LVI-Jämäkkä suorittaa lämmitysverkostojen tasapainotukset koko Pirkanmaan alueella. Patteriverkoston perussäätö säästää energiaa ja rahaa, joten se kannattaa suorittaa mahdollisimman pian, kun tarvetta ilmenee. Ole yhteydessä osaavaan henkilökuntaamme, niin katsotaan patterisi kuntoon!

Miksi patteriverkoston tasapainotus kannattaa? 

Kerros- tai rivitalon patteriverkoston tasapainotus on tarpeellinen toimenpide, sillä oikein säädetty lämmitysjärjestelmä säästää lämmityskuluissa. Säästö voi olla merkittävä, sillä oikein säädetty lämmitysverkosto voi tuoda jopa 10-15% prosentin säästön lämmityskustannuksissa. 

Oikein säädetty patteriverkosto vaikuttaa myös suoraan energiatehokkuuteen, jolloin energiaa säästyy. Tasapainotus parantaa myös asuinmukavuutta, sillä asuntojen lämpötilat pysyvät tasaisena, eikä huoneissa ole liian kuuma tai kylmä vuodenaikaan nähden.

Patteriverkoston tasapainotuksen hyödyt 

check mark

Mahdollisesti jopa 15% prosentin säästö lämmityskuluissa

check mark

Energia- ja ympäristö­ystävällisyys

check mark

Asuinmukavuus paranee

check mark

Olennainen osa energiaremonttia

Patteriverkoston perussäätö onkin siis kannattava toimenpide, kun energiakulujen säästäminen on tarpeen taloyhtiössä. Tasapainotus kannattaa tehdä myös osana energiaremonttia, sillä remontista saa kaiken hyödyn irti oikein säädetyllä lämmitysjärjestelmällä.  

Patteriventtiili

Pyydä tarjous patteriverkoston perussäädöstä

Pyytäkää tarjous sähköpostitse jussi.jalonen@lvi-jamakka.fi tai markus.leppala@lvi-jamakka.fi

Hinta sisältää verkoston perussäädön, virtausmittauksen, tasapainotuksen, raportoinnin, venttiilimerkinnät, lämmityskäyrän säädön, tiedotukset kaikille osapuolille, verkoston ilmauksen alipaineilmanpoistimella ja suunnittelmien päivityksen nykyisiin lämpöjohtokuviin.

Myös pelkkä säätötyö onnistuu.

Tasapainotuksen eteneminen 

Lämmitysverkoston tasapainotus aloitetaan rakennuksen lämpöjohtokuvien tarkastelulla. Mikäli suunnitelmat ovat ajan tasalla ja virtaus- ja esisäätöarvot vastaavat todellisuutta, voidaan säätötyöt suorittaa olemassa olevien kuvien perusteella. Vanhojen kuvien avulla pystytään suunnittelemaan ja päivittämään oikeat virtausarvot, joiden avulla koko talo lämpenee tasaisesti.

Jos lämpöjohtokuvia ei ole saatavilla, tarvitaan kartoituskäynti, jonka aikana selvitetään lämpölinjojen reitit, putkistojen koko sekä venttiilien sijainnit  ja mallit. Lähtökohtaisesti yli 15 vuotta vanhat venttiilit uusitaan tasapainotustyön onnistumisen takaamiseksi.  

Patteriverkoston tasapainotuksen vaiheet 

1

Lämpöjohtokuvien tarkastelu

2

Työn suunnittelu ja mahdollinen kartoituskäynti

3

Aikataulutus ja tiedottaminen

4

Patteri- ja linjasäätöventtiileiden vaihtotyö

5

Verkoston mittaus- ja säätötyöt

6

Säätökäyrien asetus

7

Olosuhdemittaukset ja hienosäätö lämmityskaudella

Jos asuinhuoneistojen kesken lämpötilassa on ollut paljon eroja ennen patteriverkoston tasapainotusta, saadaan lämmityskäyrä optimoitua energiatehokkaaksi tasapainotuksen jälkeen. Hyvin tasapainotettu patteriverkosto lisää asuinmukavuutta ja lämpötilojen vaihtelu pienenee. 

Osaava ammattilainen tietää, miten patteriverkoston tasapainotus tehdään onnistuneesti. Ole siis yhteydessä LVI-Jämäkkään, niin me autamme sinua patteriverkoston perussäädön kanssa! 

Milloin patteriverkosto pitää tasapainottaa? 

Patteriverkoston tasapainotus kannattaa suorittaa, kun sisälämpötila alkaa vaihdella asuntojen välillä. Kun havaitaan paljon huonosti toimivia termostaatteja tai termostaattiventtiileitä. Sisälämpötilojen heilahtelu saattaa johtua patteriverkoston epätasapainosta. Muita merkkejä epätasapainosta ovat pattereista kuuluvat äänet, asunnossa vetää, asunnoissa liian kylmä tai kuuma, sekä taloyhtiön energiakulutuksen kasvu. Kaikki tämä saattaa kertoa siitä, että patteriverkoston tasapainotus on ajankohtainen toimenpide. 

Tarkastusmittaus olisi kuitenkin hyvä tehdä vähintään viiden vuoden välein, vaikka edellä mainittuja ongelmia ei olisikaan. Mittaus saattaa paljastaa jotain, mitä paljaalla silmällä ei voi nähdä. Tarkastusmittausten yhteydessä on helppoa tehdä hienosäätöjä, jotta saadaan pidettyä verkosto tasapainoisena, sekä energiatehokkaana.

Patteriverkoston perussäätö Pirkanmaalla 

Jos patteriverkoston tasapainotus on ajankohtaista taloyhtiössäsi, kannattaa ottaa yhteyttä LVI-Jämäkän asiantunteviin ammattilaisiin. Tasapainotusten lisäksi teemme myös kaukolämpökeskusten asennuksia sekä muita LVI-urakoita. Toimimme Tampereella ja muualla Pirkanmaan alueella. 

Meille asiakastyytyväisyys on kaikki kaikessa ja haluammekin olla mahdollisimman ihmisläheisiä työssämme. Pidämme työn tilaajan aina ajan tasalla projektin etenemisestä. Meidän kansamme voit asioida aina samana henkilön kanssa alusta loppuun, joten olet tekemisissä aina tutun ihmisen kanssa. Ole siis yhteydessä LVI-alan ammattilaisiin!

LVI-Jämäkkä Oy

Toimipiste
Haikanvuori 4, halli 87
33920 Pirkkala

Postiosoite
Lopentie 24
37550 Lempäälä

Y-tunnus: 3196680-1

Verkkolaskutus
Verkkolaskutusosoite: 003723609900
Välittäjä: Pagero Oy

Laitas soittaen tai viestiä

Markus Leppälä, yrittäjä
040 487 8626
markus.leppala@lvi-jamakka.fi

Jussi Jalonen, yrittäjä
040 7572 166
jussi.jalonen@lvi-jamakka.fi

Avainlippu logo Suomalaisen työn liiton jäsen logo Luotettava kumppani logo Suomen Vahvimmat logo

Copyright © 2024 LVI-Jämäkkä Oy