LVI-alan asennus- ja asiantuntijatöitä Pirkanmaalla
Astetta jämäkämpi kumppani

Luottokumppani lämmitysjärjestelmien tasapainotuksessa: “Ammattimaista tekemistä hyvällä otteella”

Kiinteistöjen asiantuntijapalveluihin suuntautunut yritys KT Ratikka Oy on tehnyt muutaman vuoden ajan yhteistyötä LVI-Jämäkän kanssa. Luottokumppani on toteuttanut lämmitysjärjestelmien tasapainotuksia useissa KT Ratikan valvomissa saneerauskohteissa.

Tamperelainen KT Ratikka on kiinteistöjen asiantuntijayritys, joka toimii asuin- ja teollisuuskiinteistöjen saneerausprojektien hankesuunnittelussa, kilpailutuksessa ja valvonta-asiantuntija tehtävissä. Yhtenä yrityksen keskeisenä osa-alueena on kehittää yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa kustannustehokkaita ratkaisuja rakennus-, sähkö-, automaatio-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtoteknisiin järjestelmiin.

Yhteistyö LVI-Jämäkän kanssa alkoi muutama vuosi sitten, kun KT Ratikka Oy:n asiantuntija Jarkko Blomqvist lähestyi yritystä tarjouspyynnöllä, joka käsitti kerrostalon lämmitysjärjestelmän tasapainotuksen. Hän oli saanut LVI-Jämäkän toiminnasta hyvää palautetta työkavereiltaan. Yrityksen lähettämä tarjous vakuutti, sillä se oli selkeästi laadittu tarjouspyynnön mukaisesti.

“He tekivät hyvän esityksen asiakirjoineen. Myös hinnoittelu oli kohdillaan. Periaatteemme on, että emme etsi halvinta tekijää vaan tekijän, joka vaikuttaa kokonaisuutena parhaalta”, kertoo Blomqvist.

Hänen mukaansa LVI-Jämäkkä toteutti projektin ammattitaitoisesti jälkitöitä myöten.

“Kaikki meni hyvin ja taloyhtiö on ollut tyytyväinen. Saimme työstä kattavat loppudokumentit taloyhtiölle. Ammattimaista tekemistä hyvällä otteella.”

Tämän jälkeen yhteistyö on jatkunut usealla kohteella aina pienistä vikakeikoista isompiin projekteihin.

Laadukasta asiakaspalvelua

Blomqvist on ollut tyytyväinen yhteistyöhön LVI-Jämäkän kanssa.

“LVI-Jämäkän ammattitaito on ollut ehdottomasti korkealla tasolla. Lämmitysjärjestelmän tasapainotus on yksi haastavimmista osa-alueista ja on erittäin tärkeää, että se tehdään oikein”, hän sanoo.

Blomqvist sanoo, että hän palvelee valvojan ominaisuudessa ensisijaisesti asiakasta, jolloin on tärkeää, että myös urakoitsijat hoitavat asiakastilanteet mallikkaasti ja asiakastyytyväisyys säilyy korkealla tasolla.

“Työt tehdään loppusiivousta myöten huolellisesti. Tämä ei ole aina kaikkien kanssa toteutunut, joten arvostan sitä suuresti”, Blomqvist sanoo ja jatkaa: “Yritys on hyvin asiakaslähtöinen, sillä he osaavat keskustella osakkaiden tai asukkaiden kanssa, ottavat huomioon, että kohteessa asutaan ja siivoavat jälkensä. Lisäksi he ottavat aikaa tehdäkseen työt huolella.”

Blomqvist uskoo, että yhteistyön on mahdollisuus jatkua ja kehittyä myös tulevaisuudessa.

“Kävin juuri heittämässä heille seuraavan kohteen LVI-kuvat ja uskon siinäkin kohteessa pääsevämme yhteistyössä hyvään lopputulokseen.”

“Voin lämmöllä suositella LVI-Jämäkkää”

Tällä hetkellä Blomqvist on asiantuntijana ja valvojana 12 vuotta vanhassa kerrostalokohteessa, jossa LVI-Jämäkkä on hoitanut lämmitysjärjestelmän tasapainotusta.

“Pyysimme uudet suunnitelmat suunnittelijalta, koska oli epäilystä niiden oikeellisuudesta. Saimme selville, että laskenta-arvot ovat olleet alunperin pielessä. Meidän tehtävämme on yhä enenevässä määrin kyseenalaistaa suunnitelmien oikeellisuutta järjestelmien vika- ja häiriötilanteissa, vaikka rakennus olisi tehty 2000-luvulla tai sen jälkeen”, hän sanoo.

Lämmitysjärjestelmän epätasapaino voi näkyä asuinrakennuksessa talvikuukausina lämmitysjärjestelmän tasapaino-ongelmana, jolloin osassa asuntoja on ylilämpöä ja osassa alilämpöä. Vaihtelu näkyy eniten ylimmässä asuinkerroksessa.

“Esimerkiksi tämän takia olisi hyvä, että rakennus- tai saneerausprojekteissa on valvoja mukana. Näin on olemassa joku taho, joka tarkastaa yhdessä suunnittelijoiden kanssa suunnitelmat ja valvoo saneeraustyötä asiakkaalle ja vältyttäisiin virheiltä.”

Blomqvist painottaa, että taloyhtiöille suositellaan nykyään etävalvontaa ja etäkäyttöratkaisuita, jotta esimerkiksi LVI-Jämäkkä voi tehdä tarkistuksia ja säätöjä etäyhteyden välityksellä.

“Etäkäyttö on taloyhtiöille järkevä ratkaisu. Järjestelmät ovat kalliimpia, mutta kustannustehokkuus tulee näkyviin sitten, kun valvonta onnistuu etänä eikä huoltoyhtiön henkilökunnan tarvitse välttämättä käydä aina paikan päällä.”

Blomqvist arvostaa sitä, että hän on saanut LVI-Jämäkästä luottokumppanin hoitamaan asiakkaiden lämmitys- ja iv-järjestelmien kunnossapitoon, huoltoon ja säätämiseen liittyviä asioita.

“Voin lämmöllä suositella LVI-Jämäkän ammattilaisia”, hän sanoo.

LVI-Jämäkkä Oy

Toimipiste
Haikanvuori 4, halli 87
33920 Pirkkala

Postiosoite
Lopentie 24
37550 Lempäälä

Y-tunnus: 3196680-1

Verkkolaskutus
Verkkolaskutusosoite: 003723609900
Välittäjä: Pagero Oy

Laitas soittaen tai viestiä

Markus Leppälä, yrittäjä
040 487 8626
markus.leppala@lvi-jamakka.fi

Jussi Jalonen, yrittäjä
040 7572 166
jussi.jalonen@lvi-jamakka.fi

Avainlippu logo Suomalaisen työn liiton jäsen logo Luotettava kumppani logo Suomen Vahvimmat logo

Copyright © 2024 LVI-Jämäkkä Oy